Om oss

Vi odlar grönsakerna småskaligt, mestadels med handredskap men har också en gammal tvåhjulstraktor som vi använder i vissa arbetsmoment. Vi odlar på ca 2500 m² varav ca 200 m² i växthus. Vi är inte ekologiskt certifierade men har en hälsosam jord i fokus och använder inga kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Det ger de godaste och mest näringsrika grönsakerna! Vi har som mål att leverera goda och färska grönsaker till vårt närområde till ett rimligt pris!

På våran gård finns en mångfald av olika levnadsmiljöer för massor av arter som vi vill bygga upp och värna! Vi har getter, bin och höns. Här nedan kan du läsa lite mer men vill du se mer från våran verksamhet så följ oss på instagram eller facebook!

Göingegetter

Getterna är Göingegetter som är en gammal sort som fanns i södra Småland och norra Skåne tidigare. De är väldigt trevliga och härdiga. De hjälper oss att restaurera de gamla betesmarkerna här på gården för de älskar att äta blad och bark. Om du är intresserad av att veta mer om dessa underbara djur kan man läsa om de på www.allmogegeten.se.

Bin

Våren 2023 har vi 10 bisamhällen både på gården och nere i Kolvarps bykärna. Bina hjälper till att pollinera fruktgrönsakerna och fruktträden och så ger de ju en massa god honung! Vi säljer vår honung där vi säljer våra grönsaker. Om du är prenumerant kan du lägga till en burk i din kasse när du vill.

Höns

Våra höns bor i en gammal husvagn och har tillgång till en stor hage. Vi flyttar vagnen och hagen mellan våra fruktträdgårdar så hönsen alltid har tillgång till färskt gräs och nya jaktmarker. Förutom att vi får ägg och kött gör de stor nytta med att bekämpa skadedjur på våra äpplen och andra frukter.